Lucia Marrucci

Lucia Marrucci

Sinds haar achtste jaar speelt Lucia Marrucci piano.

“Op de basisschool fascineerde ‘die grote piano in de hoek van het lokaal’ me direct. Ik moest en zou op pianoles! Al voor het behalen van mijn diploma aan het Conservatorium L. Cherubini, in mijn geboortestad Florence, ben ik begonnen met optredens voor publiek met het pianoduo Galli-Marrucci. Ik won een aantal competities voor ‘Piano Quatres Mains’, gaf recitals in vele Italiaanse steden en maakte een cd met het complete vierhandige repertoire van C.M. von Weber, voor het Franse label Harmonia Mundi. Na mijn komst naar Nederland ben ik gaan musiceren in kamermuziekverband. Ik heb een reeks concerten gegeven met het pianotrio Artemisia en verschillende zangers begeleid.

De rode draad in mijn muzikale loopbaan is ‘samen muziek maken’. Ook in mijn lessen staat dat centraal. Samen muziek maken doe je al vanaf het moment dat je kennismaakt met het instrument. Het bevordert de ontwikkeling van het muzikale gehoor, het gevoel voor ritme en de sociale vaardigheden die met muziek gepaard gaan.

Ik help je graag jouw favoriete muziek te spelen
In mijn lessen werken we aan een stevige basis. We concentreren ons op speeltechniek, klankvorming, muzikale expressie en muzikaal inzicht, waardoor je jouw muzikale mogelijkheden steeds verder kan uitbreiden. Ik help je graag jouw favoriete muziek te spelen; van Bach en Mozart tot Beethoven en Schubert, of van Yann Tiersen en Einaudi tot Philip Glass.

Iedereen is bij mij welkom voor pianolessen.
Ik geef les aan kinderen, tieners en volwassenen, beginners en gevorderden. Het is immers nooit te laat om te beginnen! Ik vind het fantastisch om te zien én te horen hoe mijn leerlingen binnen enkele jaren het pianospel leren beheersen en in staat zijn om op een aantrekkelijk niveau te spelen.”

Hier kun je een voorspeelavond van Lucia’s leerlingen zien:

Lucia Marrucci geeft les op het Domplein.