Linda Vink

Linda Vink

Al zolang ze zich kan herinneren is Linda Vink bezig met muziek.

“Na ruim 11 jaar viool te hebben gespeeld, besloot ik zanglessen te gaan volgen. En eigenlijk wist ik het meteen: dít is mijn ding! Ik raakte zo geïnspireerd door de mogelijkheden die de menselijke stem te bieden heeft, dat ik zoveel mogelijk uit mijn stem wilde halen. Ik werd aangenomen op het HKU Utrechts Conservatorium, waar ik cum laude mijn Bachelor of Music  Klassieke Zang behaalde. Vervolgens heb ik mijn studie daar vervolgd met een masteropleiding. Ik me me toen gespecialiseerd in theatervormen waarbij zang & spel elkaar ontmoeten en versterken, met als hoofdrichting opera.

Mijn lessen zijn gericht op stijlen die vallen binnen het klassieke- (opera, oratorium, lied), musical- en muziektheater genre. Samen onderzoeken we de mogelijkheden die jouw stem te bieden heeft. Alle lessen zijn anders en gericht op jouw doel. Soms hebben leerlingen al een doel die ze naar zangles brengt, deze doelen kunnen zeer divers zijn. Aan mij de taak om deze doelen om te zetten naar wezenlijke lesdoelen met een gericht programma. Dit programma bestaat uit oefeningen waarbij zang- en ademtechniek centraal staat en repertoire waarbij de techniek toegepast kan worden. Het repertoire stellen we in overleg samen.

Ook voor koorzangers is het mogelijk om zanglessen te volgen. Hierbij vormt het repertoire wat nodig is voor het betreffende koor, de basis van de les.

Naast zangles geven, regisseer & coach ik diverse musical- en muziektheaterproducties in het basis- en voortgezet onderwijs. Als uitvoerend musicalzangeres geef ik diverse concerten en ook treed ik met enige regelmaat op als solist bij diverse koren. Ook was ik in 2018 finaliste bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Linda Vink geeft les op donderdag bij DUMS aan het Domplein en op maandag, dinsdag en vrijdag in Leidsche RIjn.