Lilian Hak

De passie voor muziek begon bij Lilian Hak toen zij op haar 8e jaar met gitaarlessen begon op de muziekschool.

“Ik merkte al snel dat ik het leuker vond om erbij te zingen. Tijdens mijn middelbareschooltijd begon ik in bandjes te zingen en vervolgens werd ik aangenomen op het Conservatorium. Inmiddels afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium (HKU) voor zang lichte muziek (pop & jazz) heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken.

Bij DUMS geef ik zanglessen in allerlei vormen, van individu, duo, groepen tot op maat
gerichte cursussen aan kinderen en volwassenen. Ik help zangers mee om doelgericht de stem te verbeteren in techniek, timing en interpretatie en met het vinden van je eigen sound.
Ook kun je advies of tips krijgen bij het werken aan eigen songmateriaal. Elke stem is uniek en ieder individu komt met een ander doel en andere wensen op les. Daarom is een zangles altijd maatwerk. Ik geniet ervan leerlingen te zien groeien in muzikaliteit en creativiteit.
Samen muziek maken is het mooiste wat er is en daarom probeer ik mijn leerlingen te
stimuleren om in bandjes te gaan spelen of op te treden!

Naast DUMS geef ik, als hoofdvakdocente op de afdeling MediaMusic van ArtEZ University of the Arts, les in songwriting en producing voor bands/media. Daarnaast schrijf en produceer ik mijn eigen muziek en treed ik op in allerlei bezettingen van duo, bandjes, theater tot aan samenwerkingen met orkesten. Ik heb vier soloalbums uitgebracht en veel getourd met eigen band langs clubs (o.a. Paradiso), festivals (o.a. de Parade), theaters en TV en radiooptredens gedaan zoals DWDD, Noorderslag en 3FM. Ik maak ook muziek in opdracht (media) en doe cowriting met andere artiesten. Sinds 6 jaar ben ik actief als stemactrice (voiceover) waardoor mijn stem wekelijks te horen is op tv/radio o.a. bij verschillende commercials en bij de tvzender BBC First.

Kortom: mijn ervaring in de muziek is breed, van live (podium) tot studio en hiermee breng ik graag mijn kennis over om cursisten te inspireren!”

Lilian Hak geeft op woensdag les op het Domplein.