Kiki Landkroon

Kiki Landkroon

Mijn naam is Kiki Landkroon, ik ben derdejaars student jazz&pop zang op het Utrechts conservatorium. Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik ben op mijn zesde begonnen met klassiek pianoles en begon een paar jaar later met zangles en popmuziek. Tussendoor heb ik nog wat gitaar en drumlessen gehad. Zingen werd steeds meer mijn hoofd instrument en op mijn zestiende besloot ik dat ik naar het conservatorium wilde om jazz te studeren. Na een auditie mocht ik tijdens mijn examenjaar havo vooropleiding komen doen op het Tilburgse conservatorium. Omdat ik tijdens de audities voor de bachelor wat aan de jonge kant bleek, deed ik nog een vooropleiding in Rotterdam bij Codarts. Een jaar later deed ik auditie voor de bachelor en werd aangenomen op de jazz&pop-afdeling in Utrecht.

In het eerste jaar conservatorium ontdekte ik Braziliaanse muziek en leerde ik veel over jazz en improviseren, ook bracht ik mijn eerste pop single uit (Better than before) Daarmee heb ik op NPO radio2 gespeeld. In het tweede jaar begon ik samen met drie medestudenten de band Cacti. We spelen Braziliaanse jazz en pop muziek, omdat mijn liefde voor dit genre toenam begon ik met Portugees leren. Dat vond ik zo leuk dat ik een semester in Aveiro, Portugal ben gaan studeren. Daar leerde ik onder andere over Fado muziek en Braziliaanse Forró.

Sinds mijn terugkomst in Nederland ben ik vooral gefocust op muziek schrijven en uiteindelijk ook uitbrengen. Cacti is zich aan het voorbereiden op de komende optredens en zelf kijk ik uit om les te gaan geven.

In mijn lessen ligt de focus op het samen ontdekken van verschillende soorten muziek en onderzoeken wat de student inspireert. Mijn rol is om de student af en toe wat bij te sturen en helpen waar de student vastloopt. Dat kan zangtechnisch maar bijvoorbeeld ook met tekstinterpretatie of stijl. Bij mij kun je terecht voor zang- en songwriting les.

Tot in de les!