Jurriaan Grootes

Jurriaan Grootes

Na een middelbare schooltijd met veel muzikale activiteiten studeerde Jurriaan Grootes Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en koordirectie aan de conservatoria van Hilversum en Amsterdam.

Hij volgde masterclasses bij klassieke dirigenten als Daniel Reuss, Hans van den Hombergh, Jos van Veldhoven en Marcus Creed, maar ook in de lichte muziek bij dirigenten als Merel Martens en Peder Karlsson. Daarnaast deed hij cursussen zoals de Kurt Thomas Cursus, de muziektheater-cursus van het SNK (Kunstfactor), en een opleiding zangmethodiek.

Zingen in een koor kan op vele niveaus en manieren, de gezamenlijkheid maakt het extra leuk. Uitgaande van de stijl en mogelijkheden van een koor probeer ik met de mensen samen op een ontspannen manier muziek te maken, maar ook vaardigheden op te bouwen. Dit geldt natuurlijk ook voor instrumentale ensembles. Mocht je meer interesse of ambitie hebben op een bepaald gebied, dan zijn er naast de koren van DUMS ook verschillende cursussen koorscholing om verder te groeien. Bij DUMS leidt Jurriaan Popkoor Utrecht (twee groepen) op donderdagavond en koorvorming plus Cogli Altri (een klassiek projectkamerkoor) op woensdagavond.

Naast de koren bij DUMS dirigeert Jurriaan Grootes onder meer Hartkoor (een vocal group, ontstaan vanuit popkoor), de COV NW-Veluwe te Harderwijk, theaterkoor BonTon te Utrecht, en Vrouwenkamerkoor Driebergen. Daarnaast arrangeert hij koormuziek en muziektheaterwerken, is hij docent bij de stichting Buitenkunst en organiseert hij workshops, waaronder de Utrechtse Zangzondagen. Als zanger treedt hij incidenteel solistisch op in klassieke werken; met de Nederlandse Bachvereniging en met Cappella Amsterdam zong hij op diverse concerten en CD-opnames.

Jurriaan Grootes geeft les op het Domplein – woensdag, donderdag avond en in overleg.