Jens Kerkhoff

Jens Kerkhoff begon op zijn veertiende met percussielessen en is er sindsdien niet mee opgehouden. “Percussie of Slagwerk is één van de meest uiteenlopende instrumentenfamilie. Zelf heb ik me altijd vooral gericht op de percussie instrumenten uit Latijns-Amerika zoals Conga’s, Bongo’s, Timbales, Batá en Cajón en al de verschillende klein-percussie als Guiro, Shakers, Tamboerijn, enzovoort.

Nadat ik als kind een aantal jaren pianoles heb gevolgd begon ik met 14 percussie te spelen en lessen te nemen – sindsdien ben ik er nooit meer mee opgehouden.  Al vroeg begon ik met bands op te treden. Na een aantal studiereizen naar Cuba verhuisde ik naar Rotterdam om op het Conservatorium Latijns-Amerikaanse muziek en percussie te studeren. Naast regelmatig op het podium te staan geef ik ondertussen alweer bijna 30 jaar percussie-les, masterclasses en band-coachings. Bij DUMS ben ik docent voor percussie (Latin, wereldmuziek / lichte muziek) en ben ik leider van het Salsa-Ensemble Salsa de Hoy.

Tijdens de les leer je de basistechnieken van deze instrumenten en komen talrijke traditionele ritmes aan bod. Daarnaast zullen we ook altijd kijken hoe we deze instrumenten en ritmes in andere muziekstijlen zoals Pop, Jazz, Funk en Hip-Hop kunnen toepassen. Het samenspeel van de verschillende instrumenten binnen een ritmesectie speelt een centrale rol in de les.

Als uitvoerend muzikant heb ik de afgelopen 30 jaar bijna over de hele wereld getoerd en  concerten mogen geven. Ik heb het geluk gehad om met talloze artiesten, bands en projecten samen te mogen werken en met velen van hun albums op te nemen. Hierdoor werd ik door de lezers van de Slagwerk-krant ook een aantal keer in de top 10 beste percussionisten van de Benelux gekozen. Zelf ben ik oprichter van twee Bands, Bongomatik en Bye-Ya! The Latin Jazz Quintet en maak ik op dit moment deel uit van de Haagse formatie Splendid.

Jens Kerkhoff geeft percussielessen aan het Domplein op woensdag.