Iman Spaargaren

Iman Spaargaren

“Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als mensen met elkaar verbinden door samen muziek te maken.”

Iman Spaargaren geeft saxofoon en improvisatielessen aan alle niveaus. Ben je nieuwsgierig naar de saxofoon maar heb je nog nooit zo’n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijtoptant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoonkoffer halen? Kom naar DUMS!

Techniek, inspiratie & improvisatie
Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.

Allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon zoals houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie komen aan bod. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Iman volgde zijn Bachelor-opleiding Saxofoon Lichte Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Masteropleiding Saxofoon Jazz bij Codarts in Rotterdam. Iman speelt tenor saxofoon, klarinet en basklarinet in diverse bands zoals Undercurrent Orchestra en Undercurrent Trio, Eyeman All Stars en StarkLinnemann Quartet. Hij heeft de succesvolle storytelling-voorstelling My Father Held A Gun met filmische live muziek gemaakt.

Hij tourt regelmatig in Europa en de VS. Iman heeft verscheidene albums opgenomen en op belangrijke festivals als het North Sea Jazzfestival en in jazzclubs, zoals het BIMhuis gespeeld.

In 2012 werd hij tot Young VIP benoemd: een jaarlijkse bekroning voor de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Naast rietblazer, arrangeur en componist is Iman ook saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Dit doet hij o.a. bij de DJAM-opleiding voor jazz en geïmproviseerde muziek in Amsterdam en Stichting Buitenkunst.

Ook geeft Iman Spaargaren improvisatie- en bandlessen bij Dums zoals met Dr. Loevenhout & Consorten en Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band.

Kijk voor muziek van Iman op https://imanspaargaren.bandcamp.com.