Hedwig Kok

Hedwig Kok

Toen Hedwig Kok als zevenjarige krullenbol haar toekomstige leraar hoorde spelen, was ze diep onder de indruk van de warme celloklanken.

“Vijf minuten later zat ik zelf achter een cello, speelde ik mijn eerste tonen en was het duidelijk: dit wil ik voor altijd! Tot op de dag van vandaag is cello mijn grote passie.

Vanuit nieuwsgierigheid begon ik als tiener ook andere instrumenten te spelen (piano, basgitaar, gitaar, zang), maar niets overtrof te cello. Vanwege mijn brede interesse heb ik op het conservatorium eerst de Opleiding Docent Muziek gedaan, met cello als bijvak. Inmiddels ben ik, naast afgestudeerd muziekdocent, ook trotse eigenaar van een Master of Music diploma (cello), waarbij ik mij o.a. gespecialiseerd heb in de Kodály-methode. Zingen, bewegen en samenspel: het komt allemaal voorbij in de cellolessen.

Ondanks dat de cello vooral bekend is van zijn klassieke muziek, kun je veel meer kanten op dan je in eerste instantie denkt. Zo speel ik zelf klassieke muziek in ensembles en symfonieorkesten, maar ben ik ook te vinden in een jazzorkest en het Jong Metropole Orkest. Deze afwisseling van muziekstijlen laat ik ook graag terugkomen in de lessen. Een popliedje? Leuk! Een Bach-suite? Mooi! Improvisatie? Waarom niet?! We zoeken samen naar de muziek die het best bij jou past.

Ik zie mijn rol als een combinatie van een inspirerende muzikant, een vakkundig docent en een pedagogische coach. In de les leer je de fijne kneepjes van het instrument, besteden we aandacht aan hoe je thuis zelfstandig studeert, maar bovenal zetten we de muziek altijd op de eerste plaats! Dát is uiteindelijk de reden dat jij op les gaat en ik jou vol enthousiasme lesgeef. Dus… kom je snel samen muziek maken?”

Hedwig Kok geeft celloles op donderdag in Vleuterweide.