Douwe Slagboom

Douwe Slagboom

Mijn naam is Douwe Slagboom (hij/hem) en ik ben docent voor de cursussen Spelen met Muziek en Kinderen ontdekken Muziek.

Al van jongs af aan ben ik met muziek bezig geweest. Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste muziekles, op mijn achtste begon ik met harp spelen. Van mijn 14e tot mijn 17e jaar heb ik twee jaar lang een vooropleiding voor een Conservatoriumstudie harp gedaan.

Na mijn propedeuse op de kunstacademie in Utrecht, werd ik toegelaten op de Opleiding Docent Muziek aan voormalig Hogeschool Helicon, wat nu Hogeschool Leiden is. In de opleiding ligt veel nadruk op luisteren, spelend musiceren en zang. Deze elementen spelen een hele belangrijke rol in de lessen die ik geef. Na mijn studie heb ik in het Vrije School-onderwijs lesgegeven. Hier heb ik ervaring opgedaan met muziekles voor verschillende leeftijdsgroepen (6-19 jaar), schoolorkest, onderbouw-, bovenbouw- en ouderkoren.

Ik probeer me steeds verder te ontwikkelen en houd me de laatste jaren bezig met het verder ontwikkelen van mijn zangstem. Dit doe ik o.a. door het volgen van cursussen bij het Lichtenberger instituut voor toegepaste stemfysiologie.

Ik haal ontzettend veel energie uit het werken met groepen en het doorgeven van mijn enthousiasme voor muziek. Plezier staat voorop!”

Douwe Slagboom geeft les in Leidsche Rijn.