Dorine Diemer

Dorine Diemer

Dorine Diemer (1982, Utrecht) begon met pianolessen toen zij 9 jaar was. Vanaf 16 jaar studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 studeerde ze zeer succesvol af, waarna zij met beurzen van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds haar studie vervolgde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Inmiddels geeft ze al ruim vijftien jaar klassiek pianoles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden en niveaus.

Wist je dat de piano bijna het enige instrument is dat een heel orkest kan vervangen?
Maar daarnaast kan de piano klanken maken van melancholisch tot energiek, mysterieus tot vrolijk, spannend tot lyrisch en ga zo maar door. Met het leren horen en leren realiseren daarvan op de piano gaat er een wereld voor je open!

Kennisnemen van die rijke klankwereld en de liefde voor de piano staan centraal in Dorines lessen. Stap voor stap, met aandacht voor het muzikale gehoor en toonvorming verken je de vele mogelijkheden van de piano. Ook samen spelen in een speelklas is mogelijk.

Algemene muzikale vaardigheden
Uiteraard werkt Dorine met jou aan de algemene muzikale vaardigheden die nodig zijn om een bedreven en expressief speler te worden. Denk aan een ontspannen speltechniek, noten lezen en muziekterminologie. Gevorderden spelen voordrachtsstukken, etudes en oefeningen op maat. Daarbij kijkt Dorine naar jouw interesses en verder te ontwikkelen vaardigheden.

Dorine is verder vaste repetitor van het Amsterdams Gemengd Koor en speelt graag grote koorwerken met kamerkoren en oratoriumkoren. Dorine heeft speciale affiniteit met harmonisch complexe muziek uit de twintigste eeuw en ze probeert werken uit deze periode in haar concerten te promoten.

Dorine Diemer geeft op woensdag en vrijdag pianoles bij DUMS aan het Domplein.