Daniel Muskitta

Bij mijn eerste kennismaking met de contrabas werd ik op slag verliefd. De contrabas is zo uniek door zijn diepe, warme en resonerende klank. Het is een veelzijdig instrument omdat je het zowel in het orkest als in jazz/folk en popmuziek kan tegenkomen.

Tijdens de les ontdekken we de mogelijkheden van het instrument door verschillende stukken onder de loep te nemen. Liedjes, orkestfragmenten, maar ook mooie melodische solostukken. Een bijkomend voordeel van de contrabas is dat je als (beginnend) contrabassist al snel kan samenspelen in een orkestje/ensemble of band. En wat is er nou leuker dan samen spelen! Ik besteed veel aandacht aan muzikale ontwikkeling maar ook technische ontwikkeling, want juist bij zo’n groot instrument is dat heel belangrijk!  
Toch hoef je niet persé groot of lang te zijn om contrabas te kunnen spelen. Bij DUMS kun je gebruik maken van de verschillende maten contrabassen die daar staan, zodat het ook voor de kleinsten mogelijk is contrabas te spelen. Iedereen is welkom voor lessen: kinderen en volwassen; beginners en gevorderden!

Zelf speel ik in diverse ensembles en orkesten. Modern, maar ook “oude muziek” op de barok-contrabas (violone). Daarnaast speel ik in de gerenommeerde popzalen en festivals als contrabassist in de pop/rockband van Robin Borneman.
Op het Utrechts Conservatorium heb ik mijn Bachelor-diploma behaald en ik ben momenteel bezig aan mijn Master Barok Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.