Daniel Muskitta

Daniel Muskitta

Tijdens zijn eerste kennismaking met de contrabas werd Daniel Muskitta op slag verliefd.
“De contrabas is uniek door zijn diepe, warme en resonerende klank. Ook is een veelzijdig instrument omdat je het zowel in het orkest als in jazz/folk en popmuziek kan tegenkomen.

Tijdens de les ontdekken we de mogelijkheden van het instrument door verschillend materiaal onder de loep te nemen. Naast techniek is het mogelijk om te werken aan liedjes, orkestfragmenten, maar ook mooie melodische solostukken. Een bijkomend voordeel van de contrabas is dat je als (beginnend) contrabassist al snel kan samenspelen in een orkestje/ensemble of band. En wat is er nou leuker dan samen spelen! Ik besteed veel aandacht aan muzikale ontwikkeling maar ook technische ontwikkeling, want juist bij zo’n groot instrument is dat heel belangrijk!

Toch hoef je niet per se groot of lang te zijn om contrabas te kunnen spelen. Bij DUMS kun je gebruik maken van de verschillende maten contrabassen die daar staan, zodat het ook voor de kleinsten mogelijk is contrabas te spelen. Iedereen is welkom voor lessen: kinderen en volwassen & beginners en gevorderden!

Zelf speel ik in diverse ensembles en orkesten. Modern, maar ook “oude muziek” op de barokcontrabas of violone. Daarnaast speel ik in de gerenommeerde popzalen en festivals als contrabassist in de pop/rockband van Robin Borneman.

Mijn Bachelor diploma heb ik behaald aan het Utrechts Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag mijn Master diploma.

Daniel Muskitta geeft les aan het Domplein en is tevens instrumentbeheerder bij DUMS.