Damian de Muijnck

Damian de Muijnck

Hallo! Mijn naam is Damian de Muijnck, opgegroeid in Vlissingen (Zeeland), student aan het Utrechts Conservatorium en op maandag en vrijdag drumdocent bij De Utrechtse Muziekschool op het Domplein.

Ik ben begonnen met drummen toen ik vier jaar oud was. Mijn ouders gaven mij mijn eerste drumkit en ik begon met mijn drumlessen op de Zeeuwse Muziekschool, waar ik les kreeg van Friso van Wijck. Op dat moment wist ik al helemaal zeker dat ik dit voor de rest van mijn leven wilde doen. Ik heb met Friso gestudeerd tot het moment dat ik naar het conservatorium ging, waar ik nu les krijg van Joost Kesselaar en André Groen.

Naast mijn drumlessen was ik ook actief in klassieke muziek en Rudimental Drumming. Al deze stijlen en verschillende benaderingen hebben me uiteindelijk erg geholpen een goede basis te creëren voor welke stijl dan ook, en uiteindelijk heeft dit ook mijn geluid gecreëerd.

Ik vind dit dan ook belangrijk mee te nemen in mijn lessen. Een brede mindset is voor mij belangrijk! Zelf ben ik erg gefocust in jazzmuziek, maar daarnaast doe ik ook verschillende pop-/studioprojecten en heb in het verleden zelfs metal muziek gespeeld!

Ik leer mijn studenten een goede techniek, coördinatie, groove, notatie kennis, vocabulaire etc, maar ook om hun oren te gebruiken en verschillende vaardigheden en inzichten te geven om zich te kunnen ontwikkelen als muzikant. Drums is het leukste en mooiste wat er is, en ik vind het belangrijk mijn leerlingen dat te laten ervaren. Vooral plezier te hebben!

Momenteel speel ik o.a. in SeptNoir Trio, Undertow sextet, Yannic Forster Trio en het Bram van de Glind Kwartet, maar daarnaast doe ik ook nog vele andere projecten in verschillende stijlen.”

Damian de Muijnck geeft les op maandag en vrijdag op het Domplein