Claudia Franzen

Als kind ging Claudia Franzen elke week op de fiets naar de lokale muziekschool, waar ze blokfluit, klarinet en saxofoon leerde spelen. Het was een van de leukste momenten in de week en sindsdien speelt muziek een belangrijke rol in haar leven. Na haar studie Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht specialiseerde zij zich verder in het Kodály Concept. Het volgen van de masteropleiding over deze Hongaarse filosofie aan zowel het Koninklijk Conservatorium Den Haag als het Kodály Instituut in Hongarije, zorgde voor nieuwe inspiratie en inzichten. Op een speelse en holistische wijze wordt muziek benaderd; zingen, bewegen, expressie en creativiteit staan voorop.

Afgelopen juni heeft zij de Applicatiecursus Koordirectie voor Vakmusici afgerond aan het Utrechts Conservatorium HKU en momenteel volgt zij zanglessen volgens Lichtenberg® en zingt zij als eerste alt bij Kamerkoor NEXT.

Claudia heeft op verschillende basisscholen gewerkt, waaronder de internationale school in Keulen, waar ze lesgaf aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Ook werkte ze als Opleidingsdocent Muziek aan de Marnix Academie (PABO) waar ze lesgaf aan de toekomstige leerkrachten basisonderwijs. Het is haar passie om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met de wondere wereld van muziek.

Ook verzorgt zij muzieklessen op basisscholen, is ze betrokken bij de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium Maastricht en artistiek leider en dirigent van de Limburgse Koorschool in Beek/Maastricht.

Bij DUMS geeft Claudia op woensdag in Leidsche Rijn de cursussen Muziek voor de Allerkleinsten en verschillende K!ds cursussen.