Casper van Helvoirt

Casper van Helvoirt

Sinds Casper van Helvoirt op een leeftijd van zeven jaar na lang zeuren twee drumstokken in zijn handen kreeg geduwd én hele fijne lessen bij Rhythm Impact (Berlicum, NoordBrabant) genoot, kon hij zich geen leven zonder drums en muziek meer inbeelden.

“Naarmate ik ouder werd, bleef mijn liefde voor muziek en drummen alsmaar groeien. Zo besloot ik dat ik direct na het behalen van mijn gymnasiumdiploma door zou willen studeren in muziek (drums), waarna mijn keuze definitief viel op de Popafdeling van Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Hier mocht ik vier jaar lang enorm leerzame lessen krijgen van o.a. Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Deze periode heb ik in 2021 afgesloten met het behalen van mijn Bachelor of Music.

Funky modern!
Mede door deze studie heb ik ervaring met veel verschillende ge
nres en met drummen in allerlei soorten muziek. Als ik mijn eigen stijl zou moeten omschrijven, dan zou ik kiezen voor ‘funky modern’. Dit zal o.a. te danken zijn aan mijn grote liefde voor hiphop muziek.

Los van invalklusjes en kleinere projectjes speel ik vast in de bands van Robin Borneman, Julia Zahra, en YoungRubbi. Ook heb ik in december 2021 twee weken lang met Tim Dawn in de huisband van ‘M’ (Margriet van der Linden) mogen spelen!
Verder heb ik een enorme interesse in o.a. psychologie en filosofie, waardoor ik bijvoorbeeld veel lees en studeer over relevante onderwerpen omtrent het lesgeven/krijgen.

Mijn lessen
De lessen die je van mij krijgt, zijn volledig op jou gefocust. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke muzikale interesses en proberen op deze wijze zo veel mogelijk plezier te halen uit muziek en drummen. Ik ben ervan overtuigd dat plezier de beste motivator is! Dus hoe jong of oud je ook bent; eigen keuzes maken en zelf op ontdekking gaan staat centraal! Zo gaan we er samen voor zorgen dat je een sterke basis krijgt op gebied van houding, techniek en muzikale kennis. En voor de meer ervaren leerlingen is er natuurlijk genoeg ruimte om nóg dieper te duiken in techniek of specifieke muzikale elementen. We zijn nooit uitgeleerd!”

Casper van Helvoirt geeft op donderdag drumles op het Domplein.