Bart Folkers

“Toen ik altviool ging spelen veranderde mijn hele carrière. Want twee jaar later zat ik op het conservatorium. Het is de beste keuze van mijn leven geweest!

Als altviolist speel ik in heel Nederland, bij professionele orkesten en ensembles. Ik hou ervan om veel verschillende stijlen te spelen, daarom speel ik zowel bij het Noordpool Orkest in Groningen als bij vernieuwend strijkorkest Kamerata Zuid in Tilburg. Ook ben ik liefhebber van Opera en heb al diverse producties mogen doen bij de Nationale Opera in Amsterdam.

Ik heb bij Mikhail Zemtsov gestudeerd aan HKU Utrechts Conservatorium, en bij Julia Dinerstein aan Codarts te Rotterdam. Van hen leerde ik hoe belangrijk het is om altijd de muziek te laten stromen, daarom concentreer ik in mijn les altijd op het spelen van voordrachtstukken en duo’s. Zo kan je snel genieten van de mooie klanken, en zo werken aan je muziekspel en techniek. Ook heb ik Muziekwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, wat een extra laag van betekenis aan de muziek meegeeft.

Bij mij leer je naast het (alt)viool spelen ook de bijpassende muziektheorie, zodat je echt zelfstandig muziek leert maken. Samen met Saskia Frijns organiseer ik ook meermaals per jaar een korte samenspeelcursus voor volwassenen, om op een laagdrempelige manier ervaring in een strijkorkest op te doen.

Bart Folkers geeft op maandag les aan het Domplein.