Anne Frijns

Toen Anne Frijns 8 jaar was ging ze op pianoles en sindsdien is ze niet meer van het instrument weg te slaan.

“Ik kom uit een muzikale familie, waarin bijna iedereen wel een muziekinstrument bespeelt. Daardoor hebben muziek en piano spelen altijd een centrale rol in mijn leven ingenomen. 

Ik heb mijn bacheloropleiding genoten in Maastricht, waar ik vandaan kom. In 2018 ben ik verhuisd naar Utrecht, waar ik mijn masteropleiding aan het conservatorium heb afgerond.  

Sinds 2018 heb ik mijn eigen lespraktijk opgebouwd en heb ik een nieuwe passie ontdekt voor het lesgeven. Vooral het ontdekken van de leermanier van elke leerling vind ik heel interessant. De ene leerling leert makkelijker op het gehoor, de ander door noten te lezen.

In de lessen probeer ik alle kanten van het pianospelen te belichten. Zo doen we aan gehoortraining en oefenen we met noten lezen, maar er komt ook improvisatie en compositie aan bod. Daarnaast speel ik in de les zo veel mogelijk met de leerling samen.

Naast mijn werk als pianodocent, treed ik ook op als uitvoerend musicus. Dat doe ik bijna altijd in samenspelverband. Ik heb bijvoorbeeld een duo met mijn zus Saskia Frijns, die viool speelt. Daarnaast ben ik ervaren in het begeleiden van zangers, speel ik in verschillende kamermuziekformaties en treed ik op als solo-pianist.”

Anne Frijns geeft les bij DUMS aan het Domplein op maandag en bij DUMS Leidsche Rijn op vrijdag. Je kunt bij haar terecht met je U-Pas!

 

U-pas