Anja Oosterbeek

Op mijn 7e kreeg ik mijn eerste AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) op de muziekschool in Harderwijk. Na 2 jaar mocht ik op pianoles.  Hoewel ik muziek fantastisch vond koos ik na mijn middelbare school toch voor de PABO. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als groepsleerkracht in het Basisonderwijs en het Speciaal Basisonderwijs besloot ik in de avonduren Schoolmuziek te gaan studeren.

Na het behalen van mijn diploma kon ik al snel als AMV-docent aan de gang op mijn oude muziekschool in Harderwijk. Mijn pianojuf van destijds werd zo mijn collega! Op deze muziekschool was veel aandacht voor Muziek in het Basisonderwijs, dus we gingen speciale lessenseries maken met muziek, theater en poppen. Ondertussen was ik me ook gaan bekwamen in het dirigeren, haalde mijn diploma orkestdirectie, en toevallig kwam er net een plekje vrij bij Het Huisorkest in Utrecht. Nog steeds sta ik wekelijks voor het leukste studentenorkest van Utrecht.

Omdat ik in de ban was geraakt van muziek en poppenspel besloot ik de muziekschool te verlaten en een eigen bedrijf op te richten: Denemo Producties. (www.denemo.nl) Ik specialiseerde me in  poppentheatervoorstellingen en meespeel-projecten voor kleuters en kwam daardoor terecht bij de opleiding Muziek op Schoot, muziek voor de allerkleinsten. Op de locatie Leidsche Rijn hoop ik nu een begin te maken met een hele mooie nieuwe invulling van mijn muziekpraktijk!