Anja Oosterbeek

Anja Oosterbeek

Op haar zevende kreeg Anja Oosterbeek haar eerste AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) op de muziekschool in Harderwijk.

“Na 2 jaar mocht ik op pianoles. Hoewel ik muziek fantastisch vond koos ik na mijn middelbare school toch voor de PABO. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als groepsleerkracht in het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs besloot ik in de avonduren Schoolmuziek te gaan studeren.

speciale lessenseries met muziek, theater en poppen
Na het behalen van mijn diploma kon ik al snel als AMV-docent aan de gang op mijn oude muziekschool in Harderwijk. Mijn pianojuf van destijds werd zo mijn collega! Op deze muziekschool was veel aandacht voor muziek in het basisonderwijs, dus we gingen speciale lessenseries maken met muziek, theater en poppen.

Ondertussen haalde ik ook nog mijn diploma orkestdirectie en toevallig kwam er net een plekje vrij bij Het Huisorkest in Utrecht. Nog steeds sta ik wekelijks voor het leukste studentenorkest van Utrecht!

Omdat ik in de ban was geraakt van muziek en poppenspel besloot ik een eigen bedrijf op te richten: Denemo Producties. Ik specialiseerde me in poppentheater en meespeelprojecten voor kleuters en kwam daardoor terecht bij de opleiding Muziek op Schoot; muziek voor de allerkleinsten.”

Anja Oosterbeek geeft op zaterdag cursussen Muziek voor de Allerkleinsten in Leidsche Rijn.