Saskia Frijns

Saskia Frijns

Centrum

Saskia Frijns was acht jaar oud toen ze begon met vioolspelen, en is er nooit meer mee gestopt!

“In Maastricht, waar ik opgroeide, kreeg ik muziek maken van huis uit mee en werd al vroeg mijn passie aangewakkerd om samen met anderen te spelen. Ik herinner me nog heel goed de eerste keer dat ik in een écht symfonieorkest speelde. Ik was zo overdonderd van alle klanken en het plezier dat het samenspel me gaf, dat ik op dat moment wist: dit is wat ik voor altijd wil blijven doen.

Van klassiek tot pop
Ik heb viool gestudeerd aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. In 2018 rondde ik de Master of Music af bij Elisabeth Perry aan het Utrechts Conservatorium, en ben ik verder gegaan met de Master Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht. Naast het geven van vioollessen, wat ik inmiddels zo’n 6 jaar doe, ben ik actief als musicus bij verschillende professionele orkesten en ensembles in heel Nederland. In mijn werk kom ik een enorme veelzijdigheid aan muziek tegen, van klassiek tot pop, rock, jazz en zelfs trance. Het is ontzettend leuk om steeds weer, samen met anderen, nieuwe muziek te ontdekken!

Belangrijk in de vioolles vind ik dat leerlingen al vroeg in aanraking komen met samenspel. Dat kan natuurlijk samen met mij, maar ook met andere leerlingen in groeps- en orkestverband. Samenspelen is ontzettend leerzaam en draagt in grote mate bij aan het speelplezier van leerlingen. Daarnaast hecht ik grote waarde aan het ontwikkelen van een goed muzikaal gehoor, een solide houding en goede techniek.”

Saskia Frijns geeft les op maandag aan het Domplein.

KOM viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
vioolles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
vioolles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest