Serena Vanheuverswijn

Leidsche Rijn

Over Serena
Serena Vanheuverswijn (1998) is geboren in Gent, België. Zij speelt viool sinds haar negende en studeert momenteel aan het Utrechts Conservatorium waar zij lessen heeft bij Chris Duindam. Daarnaast speelt Serena in het pianotrio het ‘Zahetsa Trio’ waarmee zij diverse prijzen won in Nederland (Tristan Keuris Concours, 1e prijs, 2015) en in het buitenland (Schotland, Norman Cooper Chamber Music Concours, 1e prijs, 2014). Ook speelde ze in een pianokwintet het ‘Philharmonie Quintet’ met andere studenten van diverse conservatoria in Nederland en buitenland. Naast kamermuziek heeft Serena in vele orkesten gespeeld zoals het Amersfoorts Jeugd Orkest, Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Ricciotti Ensemble en het Nationaal Jeugd Orkest.

Sinds 2016 bespeeld Serena een viool en strijkstok ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds (NMF).

Krijg les van Serena!
Serena heeft haar methodiek en pedagogiek vakken op het Conservatorium afgrond met een uitzonderlijk hoge beoordeling, aanprijzing van docenten en is zo ook zeer actief in het doceren. “Muziek maken vind ik het mooiste wat er is en muziek overdragen is mijn passie. Dit zul je ok terugzien in mijn lessen; ik ben enthousiast, energiek en maak veel plezier met de leerlingen, maar ben tegelijk gestructureerd en verantwoordelijk. Niveau, plezier en samenspel zijn voor mij belangrijke begrijpen in de vioollessen die ik geef. Ik vind het belangrijk dat een leerling een goede techniek leert én tegelijk ontzettend geniet en plezier maakt. Als ik dit zie bij een leerling, is mijn missie geslaagd en geniet ik zelf ook het meest.

Omdat ik zelf in veel ensembles en orkesten speel en heb gespeeld weet ik hoe belangrijk en leerzaam het is om samen te spelen en muziek te maken met anderen. Naast dat je vrienden maakt in ensembles en orkesten leer je ook naar elkaar luisteren en samenwerken. Iets wat naar mijn idee niet alleen in de muziek belangrijk is om te kunnen, maar op elk vlak en bezigheid die je doet en gaat doen.”

Ben jij enthousiast en gemotiveerd om muziek te maken en lijkt de viool je leuk om te leren spelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

KOM Viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Viool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Vioolles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Vioolles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
Speelklas Viool 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Celtic Music workshop

Celtic Music Workshop

band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

Akoestische snaren-B&ND met zang

ensemble

Techniekklas viool

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest