Cecilia van Berkum

Centrum

Ik ben erg dankbaar dat in mijn leven de muziek is gekomen en dat mij als kind de viool is gegeven. Muziek spelen kan echt een verrijking van je leven zijn. Het heeft zoveel aspecten: het geeft diepgang, het is verrassend, je kan er emoties in kwijt, je kan het analyseren, je kan er over nadenken of juist al je gedachten laten gaan.
De viool zelf is een instrument dat erg dicht bij de menselijke stem ligt en dus makkelijk een gevoelige snaar kan raken. Daarnaast is er voor viool ontzettend veel mooi en veelzijdig repertoire geschreven. Ik kan iedereen dus aanraden om lekker op vioolles te gaan!

Mijn lessen zijn niet over één kam te scheren, ik probeer ze namelijk zo veel mogelijk aan te passen aan jou. Ik zal proberen het beste uit je te halen. Ieder mens ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier, heeft zijn eigen doelen en eigen muziek waar hij of zij enthousiast van wordt. Ik zal er aandacht aan besteden jou te leren kennen, zodat we de lessen zo kunnen inrichten dat het jou inspireert.
Zelf heb ik les gehad van enkele zeer goede vioolpedagogen, die mij een inkijkje hebben kunnen geven in hun eigen lespraktijken. Ik heb veel kneepjes van hen overgenomen, zodat ik je een goede basistechniek kan aanleren.
Daarnaast vind ik creativiteit in mijn lessen erg belangrijk (wat tot uiting komt in bijvoorbeeld improvisatie-oefeningen) en werk ik veel aan muzikale overtuigingskracht.
Ook wordt er veel samen gespeeld, heerst er een positieve leeromgeving, leer ik je hoe je zelfstandig thuis kan studeren en zorg ik voor voorspeelmomenten.
Zowel beginners als gevorderden, jong als oud zijn welkom bij mij!

Lessen voor kinderen

Aan kinderen lesgeven vind ik erg leuk. Ze hebben vaak een groot voorstellingsvermogen en zijn erg creatief. Daar maak ik als docent graag gebruik van! We zullen de les indelen met veel muzikale spelletjes, eigen muziek maken, goed leren luisteren, en (zonder dat ze het doorhebben) leer ik ze een goede basistechniek aan.
Essentieel voor deze lessen is dat ik ook regelmatig even met de ouder contact kan hebben. Om een complex instrument zoals viool te leren is regelmatigheid van oefenen een vereiste. Graag zoek ik met de ouder een leuke manier van studeren die bij het kind past. Veel kinderen vinden het fijn om wat structuur hierbij te hebben.

Als uitvoerend musicus speel ik in diverse ensembles en orkesten. Ik geniet er erg van concerten te geven en muziek aan de mensen te brengen.
Ik heb mijn Bachelor klassiek viool afgerond aan het Utrechts Conservatorium bij Elisabeth Perry, waarvan ik een jaar een uitwisselingsprogramma aan de Hochschule für Musik Freiburg heb gedaan. Momenteel ben ik met mijn Master klassiek viool bezig aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarnaast volg ik ook bijvak jazz bij Julia Philippens. Ik speelde onder andere mee in Het Gelders Orkest, Orkest van het Oosten, Nationaal Jeugdorkest en het Jeugdorkest Nederland.

De viool waarop ik speel is in 1893 gebouwd door de Franse Paul Bailly. Deze is mij in bruikleen gesteld.

 

 

KOM viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Viool 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
vioolles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
vioolles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Celtic Music workshop

Celtic Music Workshop

band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

Akoestische snaren-B&ND met zang

ensemble

Techniekklas viool

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest