Anna Steenhuis

Anna Steenhuis

Centrum

Anna Steenhuis is violiste, actief als kamermusicus, orkestmusicus en docente. Ze studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Rudolf Koelman.

Anna geeft al ruim tien jaar met veel plezier vioolles in Utrecht aan kinderen en volwassenen. Bovendien leidt ze samen met altvioliste Hannah Donohoe Cugnon Junior: een kamermuziekproject voor jonge strijkers.

De fantasie prikkelen!
Als viooldocent vindt Anna het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt zich optimaal te ontwikkelen op de viool. Ze probeert haar lesprogramma zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de individuele leerling. Ook prikkelt ze graag de fantasie van jonge leerlingen, bijvoorbeeld door ze een verhaal te laten vertellen bij de muziek. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat leerlingen zo vroeg mogelijk samenspelen en dat ze kans krijgen voor elkaar voor te spelen. Zo ontwikkelen zij hun algemene muzikale vaardigheden en motiveren leerlingen elkaar.

Naast het lesgeven aan kinderen heeft Anna ook veel ervaring in het lesgeven aan volwassenen. Zo begeleidde zij bijvoorbeeld leerlingen bij het voorbereiden van audities voor studentenorkesten en toelating aan het conservatorium.

Anna geeft geregeld kamermuziekconcerten en organiseert ook graag eigen kamermuziekprojecten, onder andere in samenwerking met het Cugnon Project. In het verleden maakte ze bijvoorbeeld haar eigen kindervoorstelling met strijkkwartetten van Beethoven en organiseerde ze een reeks wandelconcerten in de omgeving van Utrecht.

Als orkestmusicus remplaceert Anna Steenhuis regelmatig in verschillende orkesten. Ze speelt als remplaçant onder meer bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Balletorkest, het Noord Nederlands Orkest en Phion.

 

 

 

KOM viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Viool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
vioolles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
vioolles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Speelklas Viool 40-60 min. 10 weken groepsles 130AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Celtic Music workshop

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Celtic Music Workshop

band

ensemble

Techniekklas viool

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest