Valerie Schönen

Valerie Schönen

Centrum

Bij de eerste aanraking met de viool was Valerie Schönen op slag verliefd.

“De viool beschikt over een palet aan betoverende klanken, de mogelijkheid om emoties te uiten en mooie muziek te maken. Het is een praktisch instrument met veel mogelijkheden waarbij samenspel in alle vormen centraal staat. Vioolspelen is een groot onderdeel van mijn muzikale en sociale leven. Dit maakt dat vioolspelen en samen muziek maken mijn grote passie is.

Vanaf mijn zesde speel ik met enthousiasme viool. Ik heb gestudeerd aan het conservatorium van Den Haag, Amsterdam en Maastricht. Momenteel rond ik mijn studie af aan het conservatorium te Utrecht. Naast het geven van lessen ben ik ook actief als uitvoerend musicus in orkesten (zoals het Nationaal Jeugdorkest), maak ik kamermuziek en geef ik veel concerten. Deze variatie en balans geeft mij enthousiasme en ervaring als docent.

Muziek maken is plezier maken en dat doen we samen!
Iedereen kan muziek maken en viool leren spelen. Ik geef vioollessen voor jong en oud, waarbij iedere les op het individu wordt afgestemd. In de lessen wordt volgens variatie aandacht besteed aan basis technieken, muzikaliteit en samenspel. In alle gevallen staat plezier maken centraal in de lessen en delen we samen onze passie ‘muziek maken’. Muziek maken is plezier maken en dat doen we samen!

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en ben je enthousiast geworden om viool te gaan spelen? Neem gerust contact op!

Valerie bespeelt een viool van Jaap Bolink (1987) die haar beschikbaar gesteld is door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Valerie Schönen geeft op woensdag les op het Domplein en op scholen in het DUMS on the Road-traject.

KOM Viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Viool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Vioolles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Vioolles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest