Sari Straatsma

Leidsche Rijn, Centrum

Voor Sari Straatsma is muziek haar leven en passie.

“Ooit wilde ik nog medicijnen, archeologie, of journalistiek gaan studeren, maar toen ontdekte ik dat ik met fluitspelen en muziekmaken een stuk gelukkiger was. Dus, op naar het conservatorium in plaats van de universiteit. Dankzij muziek kan ik meer kleuren, schoonheid, geuren en details ontdekken, creatiever denken en ben ik me meer bewust van mijn eigen lichaam. Door de muziek kan ik ook beter met andere mensen communiceren en naar hun luisteren.

Toen ik tien jaar oud was wilde ik graag dwarsfluit leren spelen omdat ik de klank zo ontzettend mooi vond. Na een half jaar dwarsfluitles speelde ik al met een harmonieorkest mee. Dat was geweldig en het samenspelen was het leukst wat ik kende. Tijdens een concert bij een zomercursus hoorde ik traverso – de houten dwarsfluit uit de 18 e eeuw – en ik werd meteen smoorverliefd op de klank en alle klankkleuren. Als veertienjarige besloot ik om ooit de traverso te leren spelen. Nadat ik in Finland mijn dwarsfluitdiploma’s aan het conservatorium haalde, verhuisde ik naar Nederland om hier Master of Music op de traverso te worden.

Met deze diploma’s op zak geef ik les in verschillende stijlen op dwarsfluit en in oude muziek op traverso en dwarsfluit. Ik hou van dwarsfluit en traverso, en het muziekmaken is het leukste wat ik ken. Deze passie wil ik graag overdragen. Alle leerlingen leren anders en ik pas de manier van lesgeven aan de leerling aan. Ook de leeftijd van de leerling bepaalt de manier van lesgeven; de zeer jonge kinderen leren spelenderwijs, de kinderen ontdekken de mogelijkheden en hun muzieksmaak, en de volwassenen hebben vaak al een duidelijk idee wat ze willen leren, spelen en bereiken. Iedereen is welkom!

Een goede basistechniek en houding vind ik belangrijk, daar heb je nog jaren plezier van. Maar er wordt ook veel gewerkt met muziekstijlen en muzikaliteit. Je kunt veel meer dan alleen de juiste noten te spelen! Er is zo veel muziek voor dwarsfluit dat iedereen zijn favoriete stijl kan vinden; als je je stukken leuk vindt, is het oefenen ook leuk. Mijn leerlingen zien vooruitgaan, een persoonlijke band met hun opbouwen, en samen kunnen spelen; dat vind ik geweldig!

Mijn lespraktijk inspireert mijn eigen spelen, en mijn optredens inspireren mijn lesgeven. Ook ik blijf leren en ontdekken. Het fluitspelen is een verrijking van het leven. Naast het lesgeven bij verschillende muziekscholen speel ik met verschillende barokorkesten in het binnen- en buitenland, o.a. The Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman, Musica Amphion, Concerto Barocco en Capella Musica Barbara. Met kamermuziekensembles treed ik op tijdens oude muziek-festivals en in kamermuziekseries. Verder geef ik fluitles tijdens schoolprojecten in Leidsche Rijn en Elburg.

Sari Straatsma geeft dwarsfluit- en traversoles in Utrecht centrum en Leidsche Rijn
Lesdag en -tijd in overleg

KOM traverso SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Traverso 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
traversoles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
traversoles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
traversoles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
traversoles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
traversoles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music workshop

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Celtic Music Workshop

orkest

Domplein Tegenpool orkest