Dorine Diemer

Dorine Diemer

Centrum

Dorine Diemer (1982, Utrecht) begon met pianolessen toen zij 9 jaar was. Vanaf 16 jaar studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 studeerde ze zeer succesvol af, waarna zij met beurzen van o.a. het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds haar studie vervolgde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Inmiddels geeft ze al ruim vijftien jaar klassiek pianoles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden en niveaus.

Wist je dat de piano bijna het enige instrument is dat een heel orkest kan vervangen?
Maar daarnaast kan de piano klanken maken van melancholisch tot energiek, mysterieus tot vrolijk, spannend tot lyrisch en ga zo maar door. Met het leren horen en leren realiseren daarvan op de piano gaat er een wereld voor je open!

Kennisnemen van die rijke klankwereld en de liefde voor de piano staan centraal in Dorines lessen. Stap voor stap, met aandacht voor het muzikale gehoor en toonvorming verken je de vele mogelijkheden van de piano. Ook samen spelen in een speelklas is mogelijk.

Algemene muzikale vaardigheden
Uiteraard werkt Dorine met jou aan de algemene muzikale vaardigheden die nodig zijn om een bedreven en expressief speler te worden. Denk aan een ontspannen speltechniek, noten lezen en muziekterminologie. Gevorderden spelen voordrachtsstukken, etudes en oefeningen op maat. Daarbij kijkt Dorine naar jouw interesses en verder te ontwikkelen vaardigheden.

Dorine is verder vaste repetitor van het Amsterdams Gemengd Koor en speelt graag grote koorwerken met kamerkoren en oratoriumkoren. Dorine heeft speciale affiniteit met harmonisch complexe muziek uit de twintigste eeuw en ze probeert werken uit deze periode in haar concerten te promoten.

Dorine Diemer geeft op woensdag en vrijdag pianoles bij DUMS aan het Domplein.

KOM piano SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Piano 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
pianoles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
pianoles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
pianoles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Workshop improviseren met Oksana

Klavecimbel voor pianisten en andere toetsenisten

Combinatiepakket zang/gitaar of zang/piano

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

&SEMBLE piano 4 mains

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band

Domplein Tegenpool orkest