Jens Kerkhoff

Centrum

Percussie of Slagwerk is één van de meest uiteenlopende instrumentenfamilie. Zelf heb ik me altijd vooral gericht op de percussie instrumenten uit Latijns-Amerika zoals Conga’s, Bongo’s, Timbales, Batá en Cajón en al de verschillende klein-percussie als Guiro, Shakers, Tamboerijn ezv. Tijdens de les leer je de basistechnieken van deze instrumenten en komen talrijke traditionele ritmes aan bod. Daarnaast zullen we ook altijd kijken hoe we deze instrumenten en ritmes in andere muziekstijlen zoals Pop, Jazz, Funk en Hip-Hop kunnen toepassen. Het samenspeel van de verschillende instrumenten binnen een ritmesectie speelt een centrale rol in de les.

Nadat ik als kind een aantal jaren pianoles heb gevolgd begon ik met 14 percussie te spelen en lessen te nemen – sindsdien ben ik er nooit meer mee opgehouden.  Al vroeg begon ik met bands op te treden. Na een aantal studiereizen naar Cuba verhuisde ik naar Rotterdam om op het Conservatorium Latijns-Amerikaanse muziek en percussie te studeren. Naast regelmatig op het podium te staan geef ik ondertussen alweer bijna 30 jaar percussie-les, masterclasses en band-coachings. Bij DUMS ben ik docent voor percussie (Latin, wereldmuziek / lichte muziek) en ben ik leider van het Salsa-Ensemble.

Als uitvoerend muzikant heb ik de afgelopen 30 jaar bijna over de hele wereld getoerd en  concerten mogen geven. Ik heb het geluk gehad om met tallozen artiesten, bands en projecten samen te mogen werken en met velen van hun CD’s op te nemen. Hierdoor werd ik door de lezers van de slagwerk-krant ook een aantal keer in de top10 beste percussionisten van de Benelux gekozen. Zelf ben ik oprichter van twee Bands, Bongomatik en Bye-Ya! The Latin Jazz Quintet en maak ik op dit moment deel uit van de Haagse formatie Splendid.

Domplein – woensdag
info@dums.nl

KOM Percussie SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Percussieles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
Percussieles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Percussieles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Percussieles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
Percussieles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Percussieles B&ND 70 min. 18 weken 30 duo & 40 groep 395AANMELDEN
Percussieles B&ND 60 min. 18 weken 20 privé & 40 groep 495AANMELDEN
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music Workshop

band

B&NDcoaching Pop & Jazz

Salsa de Hoy: Band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

ensemble

orkest

Salsa de Hoy: Band