Jens Kerkhoff

Centrum

Jens Kerkhoff begon op zijn veertiende met percussielessen en is er sindsdien niet mee opgehouden. “Percussie of Slagwerk is één van de meest uiteenlopende instrumentenfamilie. Zelf heb ik me altijd vooral gericht op de percussie instrumenten uit Latijns-Amerika zoals Conga’s, Bongo’s, Timbales, Batá en Cajón en al de verschillende klein-percussie als Guiro, Shakers, Tamboerijn, enzovoort.

Nadat ik als kind een aantal jaren pianoles heb gevolgd begon ik met 14 percussie te spelen en lessen te nemen – sindsdien ben ik er nooit meer mee opgehouden.  Al vroeg begon ik met bands op te treden. Na een aantal studiereizen naar Cuba verhuisde ik naar Rotterdam om op het Conservatorium Latijns-Amerikaanse muziek en percussie te studeren. Naast regelmatig op het podium te staan geef ik ondertussen alweer bijna 30 jaar percussie-les, masterclasses en band-coachings. Bij DUMS ben ik docent voor percussie (Latin, wereldmuziek / lichte muziek) en ben ik leider van het Salsa-Ensemble Salsa de Hoy.

Tijdens de les leer je de basistechnieken van deze instrumenten en komen talrijke traditionele ritmes aan bod. Daarnaast zullen we ook altijd kijken hoe we deze instrumenten en ritmes in andere muziekstijlen zoals Pop, Jazz, Funk en Hip-Hop kunnen toepassen. Het samenspeel van de verschillende instrumenten binnen een ritmesectie speelt een centrale rol in de les.

Als uitvoerend muzikant heb ik de afgelopen 30 jaar bijna over de hele wereld getoerd en  concerten mogen geven. Ik heb het geluk gehad om met talloze artiesten, bands en projecten samen te mogen werken en met velen van hun albums op te nemen. Hierdoor werd ik door de lezers van de Slagwerk-krant ook een aantal keer in de top 10 beste percussionisten van de Benelux gekozen. Zelf ben ik oprichter van twee Bands, Bongomatik en Bye-Ya! The Latin Jazz Quintet en maak ik op dit moment deel uit van de Haagse formatie Splendid.

Jens Kerkhoff geeft percussielessen aan het Domplein op woensdag.

KOM Percussie SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Percussieles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Percussieles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Percussieles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Percussieles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Percussieles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band

ensemble

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band