Loes Dooren

Leidsche Rijn

Naast haar werk als uitvoerend violiste deelt Loes Dooren graag haar liefde voor muziek!

“Ik heb in Antwerpen en Den Haag gestudeerd en geef nu 7 jaar vioolles. Ik ben ook afgestudeerd als docent muziek en sociaal psycholoog. Zo heb ik veel achtergrondkennis over o.a. educatie, leerprocessen en motivatie. Voor mij waren mijn vioollessen vroeger heel verrijkend en brachten ze me vele nieuwe mogelijkheden. Van jeugdcircus, tot compositiewedstrijd en meerdere jeugdorkesten. Maar ook andere vrienden buiten school, en een extra volwassene met onverdeelde aandacht en een ander perspectief elke week. En het is gewoon heerlijk je eigen muziek te maken! Spelen van blad, improviseren, zelf muziek schrijven, het komt allemaal aan bod.

Als viooldocente ben ik in eerste plaats gericht op het ontwikkelen van een goed gehoor, en een sterke verbinding tussen dit gehoor en het vioolspelen. Ik werk dus veel met improvisatie en speel graag met mijn leerlingen uit het hoofd. Ook let ik veel op het ontwikkelen van een goede houding, zodat dat geen belemmering vormt voor verdere ontwikkeling. In de les leer ik de leerlingen zoveel mogelijk zelfstandig te oefenen. Wat ging er goed? Wat kon er beter? Hoe kunnen we dat oefenen? Zo wil ik alle violisten een goede basis geven waarmee ze hun leven lang speelplezier kunnen beleven. Denk daarbij aan samenspel in jeugdorkesten, bandjes, studentenorkesten, ensembles, amateurorkesten of gewoon alleen thuis op een druilerige zondagmiddag. Leerlingen met talent en ambitie raad ik aan langere lessen te nemen, zodat er ruimte is voor een specialistischer palet aan ontwikkeling.

Als uitvoerend violist speel ik in kamermuziekensembles, symfonieorkesten, studio- opnames, bij bands en in theaterproducties. Zo speelde ik afgelopen jaren onder andere bij Kamerata Zuid, Holland Opera en Oorkaan en gaf ik concerten met mijn strijkkwartet in Brazilië. Naast het klassieke repertoire speelde ik in strijkkwartet onder andere met Di- rect, Danny Vera & Haevn en speelde ik in studiosessies voor Bruno Mars, Martin Garrix, Mr Probz, David Guetta, Celine Dion, Black Eyed Peas, Epica, Benjamin Herman en Paul de Leeuw. In maatschappelijke projecten werkte ik met visueel beperkte kinderen, ouderen met dementie, vluchtelingen en in achterstandswijken.

Loes Dooren geeft vioolles in Leidsche Rijn en is U-pas aanbieder.

U-pas

 

KOM Viool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Viool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Vioolles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
Vioolles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Vioolles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Vioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Vioolles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
Vioolles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN
Speelklas Viool 40-60 min. 10 weken groepsles 130AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Celtic Music workshop

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Celtic Music Workshop

band

ensemble

Techniekklas viool

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest