Oksana Ivashchenko

Centrum

In mijn jeugd werd Oksana Ivashchenko omringd met muziek en op haar 5e jaar is ze begonnen met pianospelen.

“In de Sovjet Unie was een 17 jarige muziekstudie de weg om professioneel musicus te worden en die weg heb ik dan ook afgelegd. Uiteindelijk ben ik cum laude afgestudeerd aan het concervatorium te Kiev met de kwalificaties: docent piano, concertpianist en kamermusicus. Tijdens mijn studie ben ik al begonnen met lesgeven.

Als een kind in aanraking komt met muziek dan zie ik dat er parallelle werelden voor het kind opengaan en dàt is voor mij het boeiende van lesgeven. Muziek kan kinderen zekerder en opener maken. Muziek helpt om je verbonden te voelen met beschaving, maar ook met de mensen om je heen. Muziek is een manier om elkaar woordloos te verstaan.

Naast de gewone één op één lessen organiseer ik regelmatig een groepsles waarbij wij met z’n allen improviseren omdat improviseren je laat vliegen en dat wil ik al mijn leerlingen meegeven. In mijn lessen wordt veel gelachen en tegelijkertijd verwacht ik van mijn leerlingen doorzettinsgvermogen.

Als een kind het me toestaat breng ik het naar een hoog niveau van muziek. Het is fantastisch om de ommekeer mee te maken van een kind dat opeens muziek ontdekt als een verdieping van het leven, alhoewel het er zelf deze woorden niet voor zou gebruiken.

Naast de reguliere optredens als concertpianiste ben ik ook vaak lid van jazz-formaties. Voor theater heb ik een eigen show gemaakt die ik enkele jaren met succes heb uitgevoerd. Met Joris Linssen heb ik zowel een theater als een televisieprogramma gemaakt en met pianist Bert van den Brink een improvisatieshow. Ik begeleid zang- en koorprojecten in binnen- en buitenland.

In totaal heb ik drie albums uitgebracht waarbij ik op de laatste gespeeld heb met leden van het Concertgebouworkest en de Nationale Opera.”

Oksana Ivashchenko geeft pianolessen aan het Domplein.

KOM Piano SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Piano 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Pianoles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Pianoles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Pianoles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Pianoles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Workshop improviseren met Oksana

Klavecimbel voor pianisten en andere toetsenisten

Combinatiepakket zang/gitaar of zang/piano

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

&SEMBLE piano 4 mains

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Salsa de Hoy: Band

Domplein Tegenpool orkest