Helmke Jansen

Leidsche Rijn, Centrum

Trommelen, blokfluiten, zingen, al zo lang als ze zich kan herinneren is Helmke Jansen gek op muziek maken.

“Maar toen ik op een open dag de hobo probeerde, was ik helemaal verkocht: hobo is voor mij het allermooiste instrument dat er bestaat! Na een studie aan het conservatorium in Den Haag, geef ik nu zelf hoboles in Katwijk en in Utrecht. De lessen zijn er voor beginners maar ook voor gevorderden, iedereen die net als ik fan is van de hobo!

Sommige mensen zeggen dat hobo een heel moeilijk instrument is om te leren. Maar volgens mij is dat niet waar. Al binnen 1 les kunnen we samen een liedje spelen! We spelen in de les sowieso veel samen, want samen muziek maken is het leukst. Je leert al snel veel verschillende noten op hobo. Bij hobo denk je misschien vooral aan klassieke muziek, maar er zijn allerlei andere muziekstijlen die op hobo ook heel mooi klinken.

Met gevorderde leerlingen spreek ik samen door wat het lesdoel is en welke soort stukken of boeken daarbij passen. En natuurlijk zullen we ook dan veel samenspelen in de lessen.
Zelfs het allermooiste instrument, klinkt nog nét iets mooier als je samenspeelt! Bij DUMS is er veel mogelijkheid om samen te spelen en samen op te treden. Wij bieden niet alleen lessen aan, maar ook projecten en presentaties.

Zelf hou ik ook veel van optreden, vooral in orkesten en ensembles. Als je freelance speelt in een professioneel orkest heet dat met een chique woord ‘remplaçant’. Ik ben als remplaçant regelmatig te vinden in allerlei orkesten, zoals bijvoorbeeld het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest en het Ballet Orkest. Soms zelfs samen met collega’s die ook muziekles geven bij DUMS.
Met mijn eigen blaaskwintet (Furore) en houttrio (Treeo HOUT) speel ik daarnaast kamermuziekconcerten door het hele land.”

Helmke Jansen geeft hoboles aan het Domplein.

 

KOM Hobo SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Hobo 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Hoboles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Hoboles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Hoboles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Hoboles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Hoboles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Hobo 40-60 min. 10 weken groepsles 130AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest