Floris Dercksen

Floris Dercksen

Centrum

DE LESPRAKTIJK VAN FLORIS ZIT VOL

Floris Dercksen geeft celloles, maar hij is muzikant.

“In de loop van heel veel jaren heb ik ontdekt wat dat inhoudt: dat je in elke fase van je leven je muzikale vermogens verkent en ontwikkelt vanuit een open houding, in verbinding met alles om je heen. Dus of ik nou op het concertpodium zit, een jeugdorkest dirigeer, de basgitaar pak om een kinderband te coachen, of in mijn eentje een Bach-suite zit te studeren: muziek is altijd een uitnodiging tot verbinding.

Concreet voor mijn lessen bij DUMS betekent dat: muziek maken en muziek leren is een sociaal proces, je doet het samen. Met voor een deel individuele les, maar vooral ook met samenspel vanaf het allereerste begin. Zonder al te veel uit te leggen, door veel voor- en nadoen, zingen en creatieve spelletjes, leg je een solide basis voor een muzikale en instrumentale ontwikkeling. Een doorlopende lijn van kleuter tot volwassene. Bagage voor het leven.

Muziek maken is altijd een ontdekkingsreis
Die reis bracht mij langs heel veel verschillende plekken, van Camerata Trajectina (17e eeuws Nederland) tot ensemble Weshm, dat klassieke Arabische muziek verbindt met hedendaagse geimproviseerde muziek; van de klassieke kamermuziek tot het Grijze Koppen Orkest waar ouderen met ernstige beperkingen over een ongedacht vitale muzikaliteit blijken te beschikken.

Sinds 15 jaar ben ik dirigent bij het Domstad Jeugd Orkest. Bij het DJO spelen elke vrijdagmiddag 180 kinderen (waaronder veel DUMS-leerlingen) in vier symfonieorkesten van verschillende leeftijden. Mijn orkest is het Jong orkest, zo’n 40 kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar.

I understood that teaching is not the hard work of a teacher only, but it is the work of a pupil too, as well as a cooperation between a teacher and a student. – uit het stageverslag van Yulia Gubaydullina, student van het Utrechts Conservatorium die stage liep bij de samenspel lessen van DUMS.

Bij DUMS geef ik cellolessen en samenspel voor de eerste twee leerjaren.

Floris Dercksen geeft les aan het Domplein op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag. Bij Floris kun je terecht met je U-Pas!

U pas

 

 

KOM Cello SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Cello 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Celloles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Celloles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Celloles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Cello 40-60 min. 10 weken groepsles 130AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Molto Cello &SEMBLE

Kamermuziek coaching

orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest