Maximiliano Segura Sánchez

Leidsche Rijn

Een topcellist geeft nu ook les bij DUMS!

Spaanse cellist Maximiliano verhuisde in 2008 naar Amsterdam na zijn studie in Málaga om te studeren met Maarten Mostert en uiteindelijk met Dmitry Ferschtman. Vanaf 2010 begon hij zijn studie oude muziek en barokcello met Viola de Hoog en ontmoette hij tegelijkertijd Anner Bijlsma.

De relatie met Bijlsma omvatte niet alleen lessen en adviezen gedurende een periode van negen jaar, maar ook een onvergetelijke invloed. In 2016 ontving hij samen met andere cellisten de Anner Bijlsma Award, een prijs die op de Cello Biënnale Amsterdam wordt uitgereikt voor zijn onderzoek naar het ontstaan van de cello in Italië. Met deze prijs kon hij zijn eerste solo-debuut-cd opnemen, Partite Modenesi (Passacaille).

Naast zijn carrière als uitvoerder (als orkestmuzikant, maar ook solo), is Maximiliano een gepassioneerde leraar die zijn liefde voor muziek graag in zijn studenten integreert. Maximiliano werkt sinds enkele jaren in het Leerorkest programma, een project dat muziek brengt naar basisscholen in Amsterdam. Het pedagogische programma speelt een belangrijke rol bij studenten die niet gemakkelijk toegang hebben tot muziek. Het brengt niet alleen de vaardigheden van muziek met zich mee, maar ook sociaal vermogen en teamwerk.

Naast het Leerorkest-project werkt hij als privéleraar in de Vioolschool in Haarlem (een school voor strijkinstrumenten) en met zijn team ook in kamermuziek- en kamerorkestlessen. Op musicologisch gebied is Maximiliano een nieuwsgierige onderzoeker, die graag de muziek in de barokperiode onderzoekt. Sinds zijn masterscriptie heeft hij zich geconcentreerd op de oude muziek voor cello in Italië. Momenteel werkt hij aan een proefschrift over de cellist-componist Giuseppe Maria Jacchini, ondersteund door een beurs van de Anner Bijlsma Award.

KOM Cello SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Cello 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Celloles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Celloles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
Celloles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Cello 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN
Celloles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
Celloles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music workshop

Celtic Music Workshop

band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

Akoestische snaren-B&ND met zang

ensemble

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Molto Cello &SEMBLE

Kamermuziek coaching

orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest

Snaren band met zang