Nanette van Amerongen

Nanette van Amerongen

Centrum

Nanette van Amerongen geeft viool en altvioolles bij DUMS.

“Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Utrecht, Maastricht en Den Haag en heb twintig jaar gespeeld in onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en de Radio Orkesten. Daarnaast heb ik altijd graag lesgegeven en heb ik op diverse muziekscholen gewerkt.

Nu geef ik viool- en altvioolles bij DUMS en dirigeer ik met veel plezier het Jongstrijk, het jongste orkest van het Domstad Jeugdorkest (DJO), dat elke vrijdag repeteert aan het Domplein. Verder speel ik graag bij verschillende orkesten en (barok)gezelschappen.

Kamermuziek weerspiegelt de persoonlijkheid van de spelers
Bij DUMS geef ik vioolles en kamermuziekles. Onder de naam Arcobaleno coach ik strijkkwartetten en pianotrio’s. Arcobaleno betekent ‘regenboog’ in het Italiaans, en arco betekent ‘strijkstok’ of ‘strijken’. De kleuren van de regenboog staan voor de verschillende instrumenten die samenspelen, of voor de verschillende leerlingen met hun eigenheid, en zelfs voor de verschillende collega’s die samenwerken en ieder hun eigen kleur inbrengen. Kamermuziek weerspiegelt de persoonlijkheid van de spelers en functioneert als klankbord voor het individu en voor de groep.

Spelen en lesgeven zijn voor mij twee bronnen die elkaar wederzijds voeden. Ik deel mijn enthousiasme, ervaring en liefde voor muziek graag met mijn leerlingen. DUMS is voor mij dé plek waar dit alles mogelijk is, dé plek waarin samenspel en samenwerking in alle facetten plaats vindt.

Nanette van Amerongen geeft les aan het Domplein en is U-pas aanbieder.

 

U-pas

KOM Altviool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Altvioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest