Iman Spaargaren

Iman Spaargaren

Centrum

“Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als mensen met elkaar verbinden door samen muziek te maken.”

Iman Spaargaren geeft saxofoon en improvisatielessen aan alle niveaus. Ben je nieuwsgierig naar de saxofoon maar heb je nog nooit zo’n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijtoptant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoonkoffer halen? Kom naar DUMS!

Techniek, inspiratie & improvisatie
Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.

Allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon zoals houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie komen aan bod. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Iman volgde zijn Bachelor-opleiding Saxofoon Lichte Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Masteropleiding Saxofoon Jazz bij Codarts in Rotterdam. Iman speelt tenor saxofoon, klarinet en basklarinet in diverse bands zoals Undercurrent Orchestra en Undercurrent Trio, Eyeman All Stars en StarkLinnemann Quartet. Hij heeft de succesvolle storytelling-voorstelling My Father Held A Gun met filmische live muziek gemaakt.

Hij tourt regelmatig in Europa en de VS. Iman heeft verscheidene albums opgenomen en op belangrijke festivals als het North Sea Jazzfestival en in jazzclubs, zoals het BIMhuis gespeeld.

In 2012 werd hij tot Young VIP benoemd: een jaarlijkse bekroning voor de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Naast rietblazer, arrangeur en componist is Iman ook saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Dit doet hij o.a. bij de DJAM-opleiding voor jazz en geïmproviseerde muziek in Amsterdam en Stichting Buitenkunst.

Ook geeft Iman Spaargaren improvisatie- en bandlessen bij Dums zoals met Dr. Loevenhout & Consorten en Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band.

Kijk voor muziek van Iman op https://imanspaargaren.bandcamp.com.

KOM klarinet SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
klarinetles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
klarinetles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
klarinetles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Dr. Loevenhout & Consorten

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest