Iman Spaargaren

Iman Spaargaren

Centrum

“Mijn hart ligt zowel bij het zelf muziek maken als mensen met elkaar verbinden door samen muziek te maken.”

Iman Spaargaren geeft saxofoon en improvisatielessen aan alle niveaus. Ben je nieuwsgierig naar de saxofoon maar heb je nog nooit zo’n instrument gespeeld? Ben je al wat jaren bezig? Of ben je al gevorderd en weet je al van de hoed maar nog niet van de rand? Of ben je een spijtoptant en wil je graag na jaren je oude liefde weer uit zijn saxofoonkoffer halen? Kom naar DUMS!

Techniek, inspiratie & improvisatie
Samen gaan we kijken wat je inspireert, welke muziekstijlen je aanspreken, welk geluid je mooi vindt. Wat wil jij graag kunnen spelen op je instrument? Om dat doel te bereiken bekijken we waar je inspiratie allemaal vandaan kan toveren en wat je spelend gaat oefenen.

Allerlei technische aspecten van het bespelen van de saxofoon zoals houding, ademhaling, blaastechniek, frasering, ritmes spelen, melodie en harmonie komen aan bod. We duiken in de wereld van de improvisatie en plukken de vruchten van de rijke geschiedenis van de jazz en aanverwante muziekstijlen.

Iman volgde zijn Bachelor-opleiding Saxofoon Lichte Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn Masteropleiding Saxofoon Jazz bij Codarts in Rotterdam. Iman speelt tenor saxofoon, klarinet en basklarinet in diverse bands zoals Undercurrent Orchestra en Undercurrent Trio, Eyeman All Stars en StarkLinnemann Quartet. Hij heeft de succesvolle storytelling-voorstelling My Father Held A Gun met filmische live muziek gemaakt.

Hij tourt regelmatig in Europa en de VS. Iman heeft verscheidene albums opgenomen en op belangrijke festivals als het North Sea Jazzfestival en in jazzclubs, zoals het BIMhuis gespeeld.

In 2012 werd hij tot Young VIP benoemd: een jaarlijkse bekroning voor de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Naast rietblazer, arrangeur en componist is Iman ook saxofoon- & klarinetdocent en workshopleider. Dit doet hij o.a. bij de DJAM-opleiding voor jazz en geïmproviseerde muziek in Amsterdam en Stichting Buitenkunst.

Ook geeft Iman Spaargaren improvisatie- en bandlessen bij Dums zoals met Dr. Loevenhout & Consorten en Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band.

Kijk voor muziek van Iman op https://imanspaargaren.bandcamp.com.

KOM dwarsfluit SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
dwarsfluitles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
dwarsfluitles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
dwarsfluitles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

ensemble

Dwarsfluit ensemble: ervaren

Dwarsfluit &SEMBLE: beginner (kinderen)

Dwarsfluit Ensemble: beginner (volwassenen)

Herintreders cursus dwarsfluit (volwassenen)

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Dwarsfluit ensemble: ervaren

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest