Austris Apenis

Austris Apenis

Leidsche Rijn, Centrum

 Austris Apenis: Plezier in het leerproces 

Ik ben een gepassioneerde en enthousiaste, jonge muzikant die gelooft dat afwisseling, aanpassingsvermogen en een open geest de basis vormen van de moderne muzikant. 

De hoorn is een zeer divers instrument. In veel verschillende stijlen wordt hij gebruikt, of je nu van klassiek of jazz, filmmuziek of rock houdt, het is mogelijk. Ik geloof dat het belangrijkste voor de nieuwe generatie hoornspelers is om zoveel stijlen te leren als mogelijk en flexibel en creatief te zijn. En vergeet niet, tijdens het leerproces is het ook belangrijk om veel plezier te hebben! 

Techniek en muzikaliteit 

Ik baseer mijn lessen op het ontwikkelen van een goede techniek. Dat voorkomt later veel problemen. Muzikaliteit is hierop gebaseerd. Het repertoire voor hoorn is erg groot. Hoorn wordt gebruikt in symfonieorkesten, harmonieorkesten, fanfareorkesten, verschillende ensembles en natuurlijk als solo-instrument. Naast de techniek leg ik ook nadruk op het spelen van verschillende stijlen in diverse settings. Samen spelen in een speelklas is ook mogelijk.

Hoornles 

In mijn lessen vind ik techniek van groot belang. Het belangrijkste is een goede basis te maken en daarop verder te bouwen. Meestal gebruik ik de Penzel school voor hoorn en ‘Horen, Lezen, Spelen’ boeken. Deze methoden zijn simpel en erg technisch. Het helpt om je gezichtsspieren op te bouwen en leert je te spelen met een gezonde hoeveelheid lucht. Daarnaast leer je ook etudes en solo stukken.”

Austris Apenis geeft hoornles aan het Domplein in Utrecht Centrum en in Leidsche Rijn. Voor de liefhebber heeft hij een YouTube-kanaal vol hoorn-weetjes!

KOM hoorn SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
hoornles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
hoornles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
hoornles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
hoornles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

Salsa de Hoy: Band

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Salsa de Hoy: Band

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest