Beate Loonstra

Beate Loonstra

Leidsche Rijn, Centrum

Ik ben Beate Loonstra en ik geef harples bij DUMS.

Toen ik drie jaar oud was hoorde ik voor het eerst een harp, op een cd bij mijn tante thuis. Ik was op slag verliefd; dat wilde ik ook leren spelen! Toen ik zes werd, mocht ik op les. Ik heb mijn bachelor en master diploma cum laude gehaald aan het Utrechts Conservatorium en studeerde ook in Londen. Op dit moment is Utrecht mijn thuisbasis. Al tijdens mijn studie werd ik harpdocent in Vleuten en bij DUMS geef ik harples aan jong én oud in Utrecht Centrum.

De harp is een instrument met heel veel mogelijkheden.

Je kan er verschillende muziekstijlen op spelen met melodieën en akkoorden, maar ook met een ritmische functie. Ik help je te ontdekken wat er met muziek allemaal kan, door in de les veel met je samen te spelen. Alle tonen staan op de harp al voor je klaar; de snaren hebben verschillende kleuren om te zien welke noot er bij hoort. Hoe je die het mooist (of makkelijkst, of snelst achter elkaar) kunt laten klinken leer je met technische tips. We beginnen altijd met een basishouding vanwaar we je mogelijkheden uitbreiden. Eigenlijk is dat een vorm van trainen: hoe vaker je het even doet, hoe sneller het vanzelf gaat. Ook als je al een gevorderde speler bent, kan ik je helpen je mogelijkheden te vergroten.
Dat staat bij DUMS ook centraal: instrumentbeheersing, met veel plezier samen spelen en ervaringen uitwisselen tijdens een (klein) optreden of een project.

Ik zeg altijd: “Mijn concertpraktijk inspireert mijn lesgeven, en mijn lespraktijk inspireert mijn spel”.
Als uitvoerend musicus geef ik veel verschillende concerten met soloprogramma’s, ensembles, kamerkoren en bijvoorbeeld het Metropole Orkest, o.a. ook op Radio4. Muziek gaat voor mij over verbinding tussen mensen, maar is ook een mysterie: iets groters buiten onszelf. Ik organiseer projecten waarin er ruimte is voor creativiteit, onderzoek, experiment en ontmoeting, bijvoorbeeld door te werken met de enscenering van een concert of de luisteraar onderdeel te laten worden van een compositie. Een recent voorbeeld is de concertreeks Harp onder de Riem in de Mozes & Aaronkerk aan het Amsterdamse Waterlooplein.

Beate geeft harples op dinsdag en woensdag aan het Domplein.

KOM Harp SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Harp 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Harples 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Harples 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Harples 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Harples 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Harples op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Domplein Tegenpool orkest