Casper van Helvoirt

Casper van Helvoirt

Centrum

Sinds Casper van Helvoirt op een leeftijd van zeven jaar na lang zeuren twee drumstokken in zijn handen kreeg geduwd én hele fijne lessen bij Rhythm Impact (Berlicum, NoordBrabant) genoot, kon hij zich geen leven zonder drums en muziek meer inbeelden.

“Naarmate ik ouder werd, bleef mijn liefde voor muziek en drummen alsmaar groeien. Zo besloot ik dat ik direct na het behalen van mijn gymnasiumdiploma door zou willen studeren in muziek (drums), waarna mijn keuze definitief viel op de Popafdeling van Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Hier mocht ik vier jaar lang enorm leerzame lessen krijgen van o.a. Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Deze periode heb ik in 2021 afgesloten met het behalen van mijn Bachelor of Music.

Funky modern!
Mede door deze studie heb ik ervaring met veel verschillende ge
nres en met drummen in allerlei soorten muziek. Als ik mijn eigen stijl zou moeten omschrijven, dan zou ik kiezen voor ‘funky modern’. Dit zal o.a. te danken zijn aan mijn grote liefde voor hiphop muziek.

Los van invalklusjes en kleinere projectjes speel ik vast in de bands van Robin Borneman, Julia Zahra, en YoungRubbi. Ook heb ik in december 2021 twee weken lang met Tim Dawn in de huisband van ‘M’ (Margriet van der Linden) mogen spelen!
Verder heb ik een enorme interesse in o.a. psychologie en filosofie, waardoor ik bijvoorbeeld veel lees en studeer over relevante onderwerpen omtrent het lesgeven/krijgen.

Mijn lessen
De lessen die je van mij krijgt, zijn volledig op jou gefocust. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke muzikale interesses en proberen op deze wijze zo veel mogelijk plezier te halen uit muziek en drummen. Ik ben ervan overtuigd dat plezier de beste motivator is! Dus hoe jong of oud je ook bent; eigen keuzes maken en zelf op ontdekking gaan staat centraal! Zo gaan we er samen voor zorgen dat je een sterke basis krijgt op gebied van houding, techniek en muzikale kennis. En voor de meer ervaren leerlingen is er natuurlijk genoeg ruimte om nóg dieper te duiken in techniek of specifieke muzikale elementen. We zijn nooit uitgeleerd!”

Casper van Helvoirt geeft op donderdag drumles op het Domplein.

KOM Drums SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Drums 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Drumles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Drumles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Drumles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Drumles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Dr. Loevenhout & Consorten

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Popworkshop: spelen in een band

band

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band

Techniekklas drums

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

Popworkshop: spelen in een band

Cursus Spelen in een band

ensemble

orkest

Dr. Loevenhout & Consorten

Start Afresh! Jazz-Blues-Funk-band