Daniel Muskitta

Leidsche Rijn, Centrum

Bij mijn eerste kennismaking met de contrabas werd ik op slag verliefd. De contrabas is zo uniek door zijn diepe, warme en resonerende klank. Het is een veelzijdig instrument omdat je het zowel in het orkest als in jazz/folk en popmuziek kan tegenkomen.

Tijdens de les ontdekken we de mogelijkheden van het instrument door verschillende stukken onder de loep te nemen. Liedjes, orkestfragmenten, maar ook mooie melodische solostukken. Een bijkomend voordeel van de contrabas is dat je als (beginnend) contrabassist al snel kan samenspelen in een orkestje/ensemble of band. En wat is er nou leuker dan samen spelen! Ik besteed veel aandacht aan muzikale ontwikkeling maar ook technische ontwikkeling, want juist bij zo’n groot instrument is dat heel belangrijk!  
Toch hoef je niet persé groot of lang te zijn om contrabas te kunnen spelen. Bij DUMS kun je gebruik maken van de verschillende maten contrabassen die daar staan, zodat het ook voor de kleinsten mogelijk is contrabas te spelen. Iedereen is welkom voor lessen: kinderen en volwassen; beginners en gevorderden!

Zelf speel ik in diverse ensembles en orkesten. Modern, maar ook “oude muziek” op de barok-contrabas (violone). Daarnaast speel ik in de gerenommeerde popzalen en festivals als contrabassist in de pop/rockband van Robin Borneman.
Op het Utrechts Conservatorium heb ik mijn Bachelor-diploma behaald en ik ben momenteel bezig aan mijn Master Barok Contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

KOM Contrabas SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
contrabasles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
contrabasles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
contrabasles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
contrabasles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
contrabasles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
contrabasles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
contrabasles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN
Speelklas Contrabas 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Modale Jazz

Workshop Klezmermuziek met Oksana

band

Workshop Modale Jazz

DUMS-BigBand ‘Ready Or Not?’

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Akoestische snaren-B&ND met zang

ensemble

Arcobaleno kamermuziek

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest

Snaren band met zang