Wilma Pistorius

Leidsche Rijn

Toen ik drie jaar oud was, zag ik een vrouw op staat cello spelen en was ik meteen verliefd. Een jaar later begon ik met celloles, en sindsdien is het een van de grootste liefdes van mijn leven. 

Ik ben geboren in Zuid-Afrika en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Later studeerde ik cello bij het Conservatorium van Rotterdam, en compositie in Amsterdam. Naast celliste ben ik dus ook componiste, en schrijf ik veel muziek! Als uitvoerende musicus treed ik graag solo op, of in kleine ensembles. In de klassieke muziek ben ik het meeste thuis, maar nog liever speel ik avontuurlijke muziek zoals nieuwe composities, jazz, en improvisatie. Sinds 2012 geef ik celloles aan jong en oud. Als docent vind ik het fascinerend hoe mensen verschillen, en ga ik op zoek naar een manier van lesgeven die past bij elk leerling als persoon.

In mijn lessen maken we al vanaf de eerste les samen muziek. We onderzoeken hoe we het mooie geluid van de cello op een natuurlijk manier naar buiten kunnen laten komen, met zo weinig mogelijk onnodige (spier)spanning. Al spelende breiden we je vaardigheden uit, en gaan we op zoek naar wat jou inspireert. 

Een instrument bespelen is een grote avontuur met talloze mooie ontdekkingen. Ga je mee?

KOM Cello SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Cello 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Speelklas Cello 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Celloles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Celloles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
Celloles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Celloles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN
Celloles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music workshop

Celtic Music Workshop

band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

Akoestische snaren-B&ND met zang

ensemble

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

Molto Cello &SEMBLE

Kamermuziek coaching

orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest

Snaren band met zang