Simon Duim

Leidsche Rijn, Centrum

Hoi! Ik ben Simon Duim en ik ben blokfluitdocent, blokfluitist en kindermuziekdocent. Ik ben geboren en opgegroeid in Pretoria, Zuid-Afrika en kreeg mijn eerste blokfluitles toen ik zes was. Op dertienjarige leeftijd deed ik mee aan mijn eerste nationale muziekconcours in Kaapstad, en was toen al overtuigd dat ik musicus wilde worden.

Op mijn veertiende besloot ik om ook saxofoon te leren spelen (en doe ik nog steeds heel vaak), maar de blokfluit en zijn repertoire bleef toch altijd mijn eerste liefde. In 2009, bij een cursus voor oude muziek in Zuid-Afrika, ben ik door een Nederlandse oudemuziekexpert aangemoedigd om mijn muziekstudie in Nederland voort te zetten. Daardoor begon ik in september 2010 aan mijn bachelor met hoofdvak blokfluit en bijvak klassiek saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Na mijn bachelor muziek ging ik terug naar Zuid-Afrika om te werken bij de Keiskamma Music Academy, een muziek outreach-project aan de wilde kust van het land. Hier was ik blokfluit- en saxofoondocent, alsook de assistent-manager. Wat voor mij nog altijd erg belangrijk blijft, is om juist samen muziek te maken en om te communiceren door middel van muziek. In september 2015 keerde ik terug naar Nederland om verder te studeren en begon ik met een master in muziekuitvoering aan het Utrechts Conservatorium. Hier kreeg ik blokfluitles van Heiko ter Schegget en zangles van Karin van der Poel.

Samen werken en samen genieten!
Tijdens mijn masters was ik blokfluit- en basis muziekonderwijs-docent bij het ‘Pi – Muziek voor kleuters’ programma, verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier werd mijn passie voor kindermuziek aangewakkerd. Behalve voor mijn werkzaamheden als blokfluitdocent en kindermuziekdocent ben ik ook parttime werkzaam als docent muziek aan een middelbare school. Daarnaast ben ik net begonnen met werken aan een nieuwe programma van prachtstukken uit de barok met mijn ensemble – het allerleukste en allerwaardevolste aan muziek blijft toch het samen zijn, samen werken, samen ontwikkelen en vervolgens ook samen genieten van het nog grotere geheel.”

Simon Duim geeft groepslessen Spelen met Muziek en Kinderen Ontdekken Muziek op woensdag in Leidsche Rijn en op vrijdag aan het Domplein.

KOM Blokfluit SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Blokfluit 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Blokfluitles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
Blokfluitles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
Blokfluitles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
Blokfluitles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
Blokfluitles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Blokfluit Ensemble: ervaren

Blokfluit &SEMBLE: beginner (kinderen)

Blokfluit &SEMBLE: beginner (volwassenen)

Herintreders cursus blokfluit (volwassenen)

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest