Otto de Jong

Leidsche Rijn, Centrum

Otto de Jong is op zijn elfde ben ik begonnen met drummen.

“Ik had toen les op de muziekschool in Zeewolde. Tijdens mijn middelbareschooltijd gaf ik al drumles aan klasgenoten en buurjongens. In 2008 behaalde ik mijn Bachelor Drums het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Tijdens en na die opleiding ben ik eerst vooral in Overijssel drumles gaan geven. Destijds ben ik ook begonnen met het geven van percussieworkshops. Later ben ik nog als drumspecialist in een muziekwinkel te Nijkerk gaan werken, maar ik kwam er al snel achter dat ik liever iemand iets leer dan verkoop…

In 2015 ging ik weer de schoolbanken in voor een master in Music Design aan de HKU om me als muzikant en docent breder en onafhankelijker te ontwikkelen. Sindsdien ben ik ook werkzaam als muziekdocent en coach voor leerkrachten in het basisonderwijs. En ook ben ik soms als extern docent betrokken bij de Herman Brood Academie. In 2018 ben ik begonnen met drumles geven aan de Cultuurcampus te Vleuterweide.

Als drumdocent wil ik vooral graag weten wat de wensen en ambities van de leerlingen zijn. Er is veel ruimte voor eigen input, we spelen lekker veel met muziek mee en met de wat meer gevorderde leerlingen vind ik het leuk om samen op zoek te gaan naar een eigen geluid. Daarnaast vind ik het belangrijk om iedereen een degelijke techniek en houding aan te leren. Leesvaardigheid vind ik belangrijk en luistervaardigheid vind ik minstens zo belangrijk!

Drummen is ontzettend leuk en het wordt nóg leuker als je samen met andere muzikanten gaat spelen. Daar zetten we ons met DUMS dan ook enthousiast voor in.

Naast dat ik les geef ben ik ook actief als drummer op het podium en in de studio. De afgelopen 15 jaar ben ik voornamelijk actief geweest in het “indie” circuit. Ik heb onder andere in Duitsland, Frankrijk, UK, US en Canada getourd.
Ik ben vast bandlid van Litzberg, ik heb een Edison gewonnen als bandlid van Lorrainville, speelde met Knalland als eerste drummer in TivoliVredenburg en met Amber Arcades op onder andere Glastonbury en Best Kept Secret Festival.

Ook ben ik nog wel eens actief in het “tribute” circuit, dan coveren we nummers van specifiek één artiest. Ik heb onder andere Bruce Springsteen, U2, George Michael, The Gorillaz en Red Hot Chili Peppers gedaan. Met die tributes heb ik meerdere malen op de Zwarte Cross gespeeld.
Tevens ben ik altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken, zoals het gebruik van electronica of niet-Westerse ritmes. In 2019 ben ik een project gestart met de Indiaase zangeres Sarita Rav, daarvoor ben ik oa aan de hand van tabla lessen me gaan verdiepen in Indiaase ritmes.

Ik hoop dat ik mijn leerlingen weet te inspireren om ook hun horizon te blijven verbreden. We zijn nooit uitgeleerd!”

Otto de Jong geeft les in Leidsche Rijn op dinsdag en woensdag
info@dums.nl

KOM Instrumentale les SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
B&ND op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
B&ND B&ND 70 min. 18 weken 30 duo & 40 groep 395AANMELDEN
B&ND B&ND 60 min. 18 weken 20 privé & 40 groep 495AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Workshop Klezmermuziek met Oksana

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

orkest