Bart Folkers

Centrum

“Toen ik altviool ging spelen veranderde mijn hele carrière. Want twee jaar later zat ik op het conservatorium. Het is de beste keuze van mijn leven geweest!

Als altviolist speel ik in heel Nederland, bij professionele orkesten en ensembles. Ik hou ervan om veel verschillende stijlen te spelen, daarom speel ik zowel bij het Noordpool Orkest in Groningen als bij vernieuwend strijkorkest Kamerata Zuid in Tilburg. Ook ben ik liefhebber van Opera en heb al diverse producties mogen doen bij de Nationale Opera in Amsterdam.

Ik heb bij Mikhail Zemtsov gestudeerd aan HKU Utrechts Conservatorium, en bij Julia Dinerstein aan Codarts te Rotterdam. Van hen leerde ik hoe belangrijk het is om altijd de muziek te laten stromen, daarom concentreer ik in mijn les altijd op het spelen van voordrachtstukken en duo’s. Zo kan je snel genieten van de mooie klanken, en zo werken aan je muziekspel en techniek. Ook heb ik Muziekwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, wat een extra laag van betekenis aan de muziek meegeeft.

Bij mij leer je naast het (alt)viool spelen ook de bijpassende muziektheorie, zodat je echt zelfstandig muziek leert maken. Samen met Saskia Frijns organiseer ik ook meermaals per jaar een korte samenspeelcursus voor volwassenen, om op een laagdrempelige manier ervaring in een strijkorkest op te doen.

Bart Folkers geeft op maandag les aan het Domplein.

KOM altviool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden.

Als je een jaarcursus volgt bij DUMS, mag je kosteloos meedoen met onze gratis ensemble- en bandlessen, die bijna elke werkdag gegeven worden. Jouw docent kan je meer vertellen over deze lessen, waarin je samenspeelt met cursisten op diverse instrumenten.

Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden. Voor oriëntatiecursussen voor kinderen tot 12 jaar kun je onze K!DS-pagina raadplegen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles n.o.t.k. 1 privéles n.o.t.k.AANMELDEN
altvioolles 20 min. 40 weken privéles 735AANMELDEN
altvioolles 30 min. 40 weken privéles 1050AANMELDEN
altvioolles 45 min. 40 weken privéles 1575AANMELDEN
altvioolles 30 min. 40 weken duoles 575AANMELDEN
altvioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN

Onder voorbehoud van prijswijzigingen. DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Songwriting

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

band

ensemble

Oude Muziek Ensemble

Arcobaleno kamermuziek

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest