Hans Lub

Centrum

Mijn hele leven ben ik al muzikant, en al heel lang muziekleraar. Daar zit minder verschil tussen dan je zou denken: als ik repeteer of voor mensen speel, maar ook als ik lesgeef is muziek de taal waarmee ik met mijn mede-muzikanten, mijn publiek en mijn leerlingen contact maak. Muziek maak, en leer, je dus altijd samen. Natuurlijk gebruik ik minder moeilijke “muziekwoorden” als iemand de taal nog maar net beheerst en natuurlijk zit er ook een belangrijke technische kant aan vioolspelen – een goede houding en training kan “stemproblemen”  voorkomen, maar samen muziek maken blijft het belangrijkste onderdeel van het leerproces, zonder dat gebeurt er eigenlijk niets, ook al wordt er nog zo ijverig viool gespeeld.

Die visie heeft mijn keuzes bepaald, als docent en als musicus. Ik geef niet thuis les, maar op een muziekschool, omdat leerlingen daar de beste mogelijkheden hebben om samen muziek te maken, te leren en voor elkaar op te treden.

Ook als muzikant werk ik graag samen. Mijn specialisme is oude muziek, die je eigenlijk nooit alleen, of in een groot orkest speelt, maar in kleine ensembles, waarin elke muzikant een eigen inbreng heeft en improvisatie (vrijheid om – samen – te spelen wat je wilt) een grote rol speelt. Ik heb in de meeste landen van Europa opgetreden en opnames gemaakt. Een van de spannenste projekten waar ik de laatste jaren aan heb meegedaan was Wheels within Wheels (met het Noorse ensemble Currentes)  waarin nu levende componisten zich lieten inspireren door middeleeuwse improvisatietechnieken.  Muziek is een taal die moeiteloos eeuwen, werelddelen en cultuurverschillen overbrugt!

Domplein
info@dums.nl

KOM Altviool SPELEN BIJ DUMS

Bij DUMS zijn er verschillende lessen op instrumentaal gebied mogelijk. Onze jaarcursussen bestaan uit 40 weken; 36 reguliere lessen. 2 projectweken en 2 optredens. Klik op de onderstaande les van je keuze om je aan te melden. (Bij Speelklas leen je voor de duur van je 1e cursus voor 10 weken gratis je instrument van DUMS). Wil je liever alleen samenspelen of een verdiepende workshop volgen kijk
dan onder aan deze pagina voor de mogelijkheden.Ben je een kind tot 12 jaar kijk dan op onze K!DS pagina voor de oriëntatiecursussen.

Les Lesduur Weken Soort € Prijs
Proefles Altviool 30 min. 1 week privéles 0AANMELDEN
Altvioolles 20 min. 40 weken privéles 776AANMELDEN
Altvioolles 30 min. 40 weken privéles 1033AANMELDEN
Altvioolles 30 min. 40 weken duoles 568AANMELDEN
Altvioolles 45 min. 40 weken privéles 1520AANMELDEN
Altvioolles op maat op maat privéles n.o.t.k.AANMELDEN
Speelklas Altviool 40-60 min. 10 weken groepsles 125AANMELDEN
Altvioolles &SEMBLE 60 min. 18 weken 20 privé 40 groep 450AANMELDEN
Altvioolles &SEMBLE 70 min 18 weken 30 duo & 40 groep 350AANMELDEN

DUMS is verplicht 21% BTW te rekenen over bovenstaande cursusgelden voor cursisten vanaf 21 jaar

Vind je samenspel:

 

workshops

Celtic Music workshop

Celtic Music Workshop

band

Componeren en arrangeren: samen en hands-on

Irish Session O’Leary’s Instap

ensemble

Kamermuziek

Celtic Music Workshop

Arcobaleno kamermuziek

&SEMBLE arcobaleno: workshops voor strijkkwartet, pianotrio en strijktrio

Kamermuziek coaching

orkest

Domplein Tegenpool orkest

Het DUMSTAD Jeugdorkest

Domplein Tegenpool-orkest

Arcobaleno: workshops voor strijkkwartet, pianotrio en strijktrio